Tervetuloa Sulkavalle!

GrillituliSavon kauniita seutuja kappale on, kotipaikkani armasta maata.
Sepä Sulkava on paikka verraton, tätä kylliksi kiittää en saata.

Näiden Irja Eerikäisen "Kotiseudulle" laulun sanoin toivotamme matkailijat
tervetulleiksi Sulkavalle - Suomen Soutupitäjään.

Tuolla Uitonvirtamme raikkahat veet, kohti Saimaan rientävät rantaa
Vilkaharjunkin kaunihit rintehet tälle seudulle uljuutta antaa ...

Sulkavan kaunis luonto suo upeat puitteet luonnossa liikkumiseen merkityillä patikointi-, hiihto- ja melontareiteillä. Juvalta Sulkavalle tuova melontareitti, Oravareitti, kiemurtelee pitkin jokia ja pieniä järviä, melojan ollessa keskellä aitoa järvi-Suomen luontoa, reitti on perhemelontaa sopiva. Vapaa-ajankalastajille on 16 000 hehtaarin yhtenäinen viehekalastusalue Saimaalla, Vekaran ylä- ja alapuolisissa vesistöissä. Soutajille ja muille vesillä liikkujille riittää vesialuetta, jota on 25 % kunnan pinta-alasta. Rantaviivaa on yhteensä 1100 km.

Sulkavalla järjestetään vuosittain lukuisia yleisötapahtumia, joista Sulkavan Suursoudut heinäkuun toisena viikonvaihteena kokoaa soutukansan Sulkavalle.

Kotiseudulle laulun sanat tässä.

Uutta:

Mobiilisovellus Sulkavan nähtävyysreitille löytyy alla olevaa kuvaketta klikkaamalla. Tutustu mielenkiintoisiin paikkoihin ja nähtävyyksiin. Kohteet näet myös nettiselaimen kautta.

 

Frisbeegolfrata

Liikuntahallin läheisyyteen on rakennettu kaikille avoin frisbeegolfrata.
Lue lisää
Lohilahden frisbeegolfrata valmistunut kesälle 2015. Lähtöpiste osoitteessa Lohirannantie 6.
Lue lisää

Sulkavan hurmaava kirpputoritarjonta

Ehtaa tunnelmaa, ruusun tuoksua ja vanhan ajan aarteita - kirpparikierros Sulkavalla voittaa mennen tullen aleshoppailun kolkoissa kauppakeskuksissa. Sulkavan kirppiksillä aarteenetsijä voi tehdä edullisia ja erikoislaatuisia löytöjä sekä saada kaupan päälle annoksen menneiden vuosikymmenten maalaistunnelmaa ja hyvää palvelua.

Ollinpolun matkakodin kesäkirppis, Ollinpolku 2 (Uitonrinne)

Vanha idyllinen liiketila sopii kirppariksi kuin nakutettu. Sisään astuessaan voi kuvitella siirtyvänsä ajassa taaksepäin. Hyllypaikat ovat vuokrattavissa 15 eurolla per viikko, ja tuotevalikoima vaihtelee sen mukaan, mitä vuokraajat ovat tuoneet myyntiin. Bongattu on ainakin posliiniastiastoja, kaunis vanha jalkalamppu ja lastenvaatteita.

Avoinna: 2.6.-1.8.2015, Aukioloajat: ti-pe 10-15, la 10-14
Lisätietoa: http://www.ollinpolunmatkakoti.fi/ajankohtaista.php

“Sitä sun tätä” -kirpputori, Kirkkotie 3 (keltainen rakennus sekä punainen tupa kirkon vieressä)

Työpajayhdistys TEKO ry:n ylläpitämä kirpputori, jolta löytyy nimensä mukaisesti kaikenlaista tavaraa. Myytävät tuotteet on vastaanotettu lahjoituksina ja poistotuotteita on tarjolla ilmaiseksi. Myynnissä on myös monenlaisia yhdistyksen jäsenten tekemiä tuotteita ja työpajalla kunnostettuja huonekaluja. Keltaisessa rakennuksessa laaja valikoima tuotteita ja punaisen tuvan perähuoneesta löytyy naulakollinen vintagevaatteita ja -asusteita.

Aukiloajat: ma-ti 9-15, to-pe 9-15
Lisätietoa: http://www.tietoteko.net/index.php?option=com_content&view=article&id=8&Itemid=9

Kirppis punaisessa puutalossa, Alanteentie 50 (St1:n vieressä)

Sympaattisessa punaisessa mökissä tuoksuvat ruusut ja sen nostalginen tunnelma on jo itsessään kokemisen arvoinen. Seinien ja pöytien täydeltä on tarjolla vaatteita, kenkiä ja käyttötavaroita vuosikymmenten varrelta. Kaksi ihastuttavaa rouvaa pitää kirppistä auki vaihteleviin aikoihin. Puoliltapäivin arkipäivisin lienee paras aika päästä ostoksille.