Categories: Ajankohtaista
      Date: 11.07.2018
     Title: Koirankakkaroskistarrat jaossa pientalojen ulkoroskiksia varten
Koirankakkaroskis on pientalon ulkoroskis, johon roskiksen omistaja on ohikulkeville koiranulkoiluttajille merkannut tarralla luvan pudottaa koirankakkapussin. Sulkavan kunta on painattanut kuntalaisten käyttöön 100 koirankakkaroskis -tarraa. Tarroja saa noutaa ilmaiseksi pe 13.7.2018 alkaen kirjastosta (Etelätuvantie 1) ja kunnanviraston neuvonnasta (Kauppatie 1).

Koirankakkaroskis.fi on kahden yksityishenkilön perustama kansalaisliike, jonka päämääränä on vähentää luontoon jätettäviä koirankakkoja. Koirankakkaroskis-tarralla pientalon omistaja voi ilmoittaa ohikulkeville koiranulkoiluttajille, että talon roskikseen saa pudottaa siististi pussitetun jätöksen.

Kampanjan käynnistivät nokialaiset koiranomistajat Johanna Hulkko ja Jussi Kallioniemi. Kampanjan tarkoituksena on paitsi siistiä aluetta ja helpottaa ulkoilutuslenkkejä, myös muistuttaa koiranomistajia siitä, että vastuullinen koiranomistaja myös kerää kakat. Myös koirattomat ihmiset voivat vaikuttaa siihen, että kakkoja jää yhä vähemmän kävelyreittien varrelle. Oman roskiksen merkitseminen Koirankakkaroskikseksi puhdistaa asuinalueen haisu- ja sotkutilannetta yleisöosastokirjoituksia paremmin. Tavoitteena on kansalaisvaikuttaminen.

Tarrojen käytöstä