Poliisin palvelut yhteispalvelupisteessä

Lupapalvelut

Poliisiaseman sulkeuduttua Sulkavalla v. 2009 monet poliisin lupapalvelut on siirretty yhteispalvelupisteeseen.

Yhteispalvelupisteessä hoidettava lupapalveluvalikoima mm:
  • huvilupa-anomus (ilmoitus yleisötilaisuuden järjestämisestä)
  • matkustajailmoituksen vastaanottaminen
  • löytötavaran vastaanotto

Luvat voi noutaa hakupaikastaan, mikäli ei toisin ilmoiteta.

Ajokortti- ja vammaisen pysäköintilupa-asiat siirtyivät 1.1.2016 Trafille.

Poliisin lupapalvelupäivää ei enää ole yhteispalvelupisteessä:

Poliisiviranomaisella ei ole enää mahdollisuutta järjestää ns. lupapalvelupäivää Sulkavan yhteispalvelupisteeseen, joten passi-, henkilökortti- ase- ja ulkomaalaisasiat hoituvat vain poliisiasemilla.

Löytötavarat

Yhteispalvelupisteeseen voi toimittaa löytötavaraa sekä tiedustella kadonnutta omaisuuttaan (esim. avaimia on toimitettu yhteispalvelupisteeseen runsaasti, ne ovat esillä ja niistä voi käydä tarkistamassa, löytyykö oma kadonnut avain).

Jos löytötavara on sellainen, että sitä on hankalaa tai vaarallista kuljettaa, siitä on kuitenkin aina ilmoitettava poliisille. Myös omaisuus, jonka hankkiminen tai hallussapito on kiellettyä (esim. aseet, laiton alkoholi ja huumausaineet) on toimitettava poliisille.

Jos löytötavaran omistaja ei kolmen kuukauden kuluessa nouda omaisuuttaan poliisilta, siirtyy se eräitä poikkeuksia lukuunottamatta löytäjälle. Jos löytäjäkään ei nouda kolmessa kuukaudessa hänelle siirtynyttä omaisuutta, löytötavara siirtyy valtiolle. Valtiolle siirretyt löytötavarat huutokaupataan tai hävitetään.

Lisätietoja: www.poliisi.fi