Yhteispalvelu - helposti saatavaa ja toimivaa asiakaspalvelua

Mitä on yhteispalvelu?

Yhteispalvelu on tapa tarjota julkishallinnon ja muita palveluja keskitetysti yhdestä palvelupisteestä, lähellä ihmistä. Kunnan ja valtion palveluntuottajien yhteistyöllä voidaan turvata monipuoliset ja laadukkaat palvelut ja varmistaa niiden riittävä saatavuus niin haja-asutusalueilla kuin taajamissa - lähellä asiakasta. Yhteispalvelu perustuu lakiin ja yhteispalvelun toimintamalli lähtee palvelujen tarvitsijasta, asiakkaasta.

Täydellisimmillään yhteispalvelupiste on "yhden luukun" palvelupiste, jossa kuntalaista palvellaan kaikissa keskeisissä julkishallinnon asioissa.

Yhteispalvelupisteessä asiakas saa tietoa, neuvontaa ja opastusta, siellä vastaanotetaan ja luovutetaan asiakirjoja, asiakas saa palvelupisteessä vireille yleisimmät julkishallinnon asiat.

Yhteispalvelulla on oma valtakunnallinen, mieleenjäävä tunnuksensa, ns. "klemmarimerkki". Tunnus viestii Yhteispalvelusta, yhteispalvelupisteen olemassaolosta ja sieltä saatavasta palvelusta.

Yhteispalvelupisteessä työskentelevää virkailijaa kutsutaan palveluneuvojaksi.

Yhteispalvelupiste Sulkavalla

Yhteispalvelupiste sijaitsee keskeisellä paikalla kunnanviraston toisessa kerroksessa.

Yhteispalvelupisteessä tarjotaan Kelan, poliisin, työ- ja elinkeinohallinnon, maistraatin sekä oikeusaputoimiston palvelujaVerohallinnon esitteitä ja lomakkeita on tarjolla, sekä mahdollisuus asiantuntijan tapaamiseen etäpalvelun välityksellä.

Yhteispalvelupisteen aulassa on kaksi Internet-yhteydellä varustettua asiakaspäätettä vapaasti asiakkaiden käytössä. Palveluneuvoja opastaa tarvittaessa asiakasta sähköisten palvelujen käytössä. Julkishallinnon tulosteet ovat maksuttomia, muista tulosteista perimme kulloinkin voimassa olevan taksan.

Yhteispalvelupisteessä on etäpalveluhuone, joka mahdollistaa tietyt asiantuntijapalvelut etäyhteyden välityksellä. Sulkavan yhteispalvelupiste on valittu etäpalvelun valtakunnallisen laajentamisen seuraavaan vaiheeseen vuoden 2014 alusta.

Yhteispalvelupisteeseen on esteetön käynti; tiloihin on automaattiset liukuovet ja palvelupisteen lähellä, viraston takana, on inva-paikkoja autolle. Kunnanvirastossa on myös hissi ja yhteispalvelupisteen aulassa sijaitsee asiakas-/inva-wc.