Lapset

Kirjastosta löytyy katseltavaa ja luettavaa kaikenikäisille lapsille: kuvakirjoja, satuja, tietokirjoja, lehtiä, videoita ja DVD-levyjä, helppolukuisia kirjoja juuri lukemaan oppineille ja pidempiä seikkailuja jo sujuvasti lukeville lapsille. Lapsille löytyy myös äänikirjoja ja pelejä. Lastenosastolla on lapsille tarkoitettu pelikone, jolla voi pelata kirjaston pelejä.

Ajankohtaista

 


Lukukettu

Lukukettu on Joroisten, Rantasalmen, Juvan, Puumalan ja Sulkavan alakoulujen kirjallisuusdiplomi. Jokaiselle luokka-asteelle (1.-6.) on oma diplomi, jotka on nimetty Lukukettu-teemaa noudattaen.

Lukudiplomia varten luetaan halutun suorituksen mukaisesti kirjoja kuudesta kahdeksaantoista kirjaan. Kirjapäätösten helpottamiseksi kullekin luokalle on koottu kirjalista, mutta myös omia ehdotuksia diplomikirjoiksi voi tehdä ja suorittaa.

Lukukettu sivulle pääset tästä!

Okariino

Okariino.fi on lasten verkkopalvelu. Sivuston keskeisin tehtävä on innostaa lapsia kirjojen ja muiden medioiden pariin. Okariino.fi:ssä esitellään lastenkirjallisuuden lisäksi elokuvia, sarjakuvia, pelejä ja musiikkia. Lapset ja kirjavinkkarit kirjoittavat palveluun arvosteluja ja vinkkejä. Okariino.fi kannustaa lapsia lukemisen ja selailun lisäksi omien arvostelujen, tarinoiden ja videoiden tekoon ja keskusteluun. Sivusto on lapsille turvallinen paikka opetella mediataitoja, hankkia elämyksiä ja viihtyä.

Okariino.fi palveluun pääset tästä!