Uitonrinne entistä ehommaksi


Alanteentien rakennuksia

Aluekartta

Uitonrinteen aluekuvaus

Saimaan rannan ja Mikkolantien välinen alue (varjostettu alue kartassa) Sulkavan keskustassa on valtakunnallisesti merkittäväksi luokiteltu ympäristö. Alue lukuisine mansardikattoisine rakennuksineen ja perinteisine pihapiireineen on matkailunähtävyys. Alueella sijaitsevat myös tärkeät matkailuun liittyvät kohteet, kuten veneilysatama, Veneilykeskus Kulkemus, Marimekko, Kästyöpuoti sekä Soutustadion.

Alanteentien kunnostus

Alueen rannan tuntumassa kulkevan Alanteentien korkeutta on osittain laskettu kadun perusparantamisen yhteydessä vuonna 2010, jolloin kadun varressa olevien rakennuksien perustuksia on voitu kunnostaa. Kadun kunnostus ei ole varsinaisesti kuulunut meneillään olevaan Uitonrinne entistä ehommaksi-projektiin.

Uitonrinne entistä ehommaksi-projektin tavoitteet ja aikataulu

Projektin tavoitteena on auttaa kiinteistönomistajia Alanteentien ja Uitonrinteen kulttuurihistoriallisesti arvokkaan alueen rakennusten ja pihapiirien muodostaman miljöön säilyttämisessä. Projektin alkuvaiheessa on selvitetty alueen rakennusten korjaustarpeet ja laadittu kunnostettaville rakennuksille alustava kustannusarvio. Kesän 2011 aikana aluekartoitus viedään loppuun ja laaditaan korjaussuunnitelmat ennallistettaville rakennuksille.

Hanke jatkuu vuoden 2014 kesäkuun loppuun saakka.

Ajankohtaista

Uitonrinne entistä ehommaksi projekti on saatu käyntiin kiinteistön korjausten osalta toukokuussa 2012. Syksyllä 2011 ja talvella 2012 järjestettiin urakkatarjouskilpailut rakennusteknisistä sekä maalaustöistä. Kilpailun tuloksena rakennustekniset työt toteuttaa JJR-Timpuritiimi Rantasalmelta. Maalaustyöt toteuttaa Saimaanrannan Maalarit Oy. Projektin tarkoituksena on toteuttaa kesän ja alkusyksyn 2012 aikana 2­­-5 ennallistamiskohdetta sääolosuhteista riippuen.

Talvi 2012 oli urakoiden valmistelua ja rakennusurakka aloitettiin toukokuun 2012 alussa ja maalausurakka heinäkuun 2012 alussa. Viimeinen vuoden 2012 rakennusurakka valmistui joulukuussa 2012, maalausurakka lokakuussa 2012. Sateisen kesän aikana on korjattu kolme rakennusta Alanteentieltä ja yksi Mikkolantieltä. Vuoden 2012 aikana on korjattu yhteensä kuusi kohdetta: Alanteentie 7, Alanteentie 11, Alanteentie 18, Alanteentie 20, Kitusenkuja 2 sekä Mikkolantie 27.

Tammikuussa 2013 pidettiin korjaus rakentamisilta, johon osallistui neljä kiinteistön omistajaa. Heidän kanssaan sovittiin ennallistamis kohteiden korjaustyöt aloitettavaksi keväällä 2013. Lisätietoja saa allekirjoittaneelta.

Hankkeen viimeisenä vuonna eli kesällä ja syksyllä 2013 korjataan ja maalataan niin monta kohdetta kuin projektirahoitus antaa mahdollisuuden.

Osuuspankin omistaman talon (Alanteentie 28) vesikaton kunnostus ja julkisivujen maalaus toteutetaan touko-heinäkuussa 2013. Kiinteistössä toimivat yrittäjät Kahvila-Puoti Alina ja Parturi-Kampaamo Taikahius jatkavat toimintaansa normaalisti. Rakennusteknisiä ja maalaustöitä toteutetaan aikataulusuunnitelman mukaisesti kesän ja syksyn 2013 aikana.

 

Hanke on päättynyt.